środa, 28 maja 2014

Makaron z rukolą i pomidorkami koktajlowymi

Gdy nie mam czasu na gotowanie robię często tą potrawę. Kocham takie przepisy za prostotę i smak!


Składniki: 
- makaron penne pełnoziarnisty
- garść rukoli (w zależności od porcji)
- 5 pomidorków koktajlowych
- łyżka oliwy
- łyżka octu balsamicznego
- przyprawy (u mnie: bazylia i oregano)  
- ząbek czosnku

Przepis:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
2. W tym czasie na łyżce oliwy podsmażamy posiekany ząbek czosnku. (Ten etap można pominąć)
3. Na zdjętą z ognia patelnię dodajemy odcedzony makaron. Przyprawiamy go, dodajemy garść rukoli i pokrojone pomidorki koktajlowe.


  Nakładamy makaron na talerz i polewamy łyżką octu balsamicznego. Smacznego!
Na fejsie znajdziecie mnie tutaj: Zdrowe odżywanie to styl życia

1 komentarz: