wtorek, 4 marca 2014

Lekka i szybka sałatka

Gdy nie mam czasu na gotowanie, jem przeważnie te sałatkę. Roszponkę zastępuje często szpinakiem lub sałatami.

Potrzebujemy:

 3 garści roszponki
7 pomidorków cherry (lub jeden średni pomidor)
mała puszka kukurydzy
opcjonalnie puszka tuńczyka w zalewie własnej
łyżka sezamu
łyżka oliwy z oliwek
Przyprawy według uznania, u mnie:
- bazylia
- oregano
- zioła prowansalskie
- tymianek

Wszystkie składniki dokładnie myjemy, następnie kładziemy na talerz/do miski kolejno:
1. Roszponkę
2. Pomidorki cherry, które kroimy na 2 lub 4 części
3. Odciśniętego tuńczyka
4. Puszkę kukurydzy
5. Łyżkę oliwy
6. Przyprawy
7. Wszystko sypiemy łyżką sezamu

 Na zdrowie :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz